İşletmenin sürdürülebilirliğini sağlaması adına sürü yönetimi ve takibi önemli bir konudur. Organik yumurta üretiminde kullanılacak olan sürüleri seçerken dikkat ettiğimiz bazı kriterler vardır; dış sahada gezinmeye uygun ayak yapısı, değişken hava şartlarında etkilenmeyecek fizik ve tüy yapısı, canlı ağırlık vb. gibi. Kriterlere uygun olan tavuk ırkı seçildikten sonra, kuluçkalardan yeni çıkmış sıfır günlük civcivler işletmemize getirtilir.

Civcivler için özel olarak hazırlanmış kümeslerimizde uygun ortam sıcaklığı ve diğer koşullar sağlandıktan sonra birinci günden itibaren organik hammaddeler ile hazırlanmış civciv büyütme yemi ile beslenmeye başlarlar. Veteriner hekimin hazırlamış olduğu aşı takvimindeki yaşlarına göre yapılması gereken tüm aşılar zamanında yapılır. Bu aşılar herhangi bir antibiyotik, hormon vs. uygulaması kesinlikle değildir. Civcivlerin yaşamları boyunca dışarıdan gelebilecek hastalıklara karşı koyabilmesi için yapılan bir aşı uygulamasıdır. Her gün sürünün yem, su, havalandırma gibi ihtiyaçları özenle yerine getirilir.

Bu serüven 16 haftalık olasıya kadar devam eder. 16.haftadan sonra büyütme kümeslerinden, fiziki şartları yumurtlamaya uygun (folluk ve tünekleri olan) yumurtlama kümeslerine transfer edilerek yumurtlamaya hazır hale gelirler. Kor yumurta, kendi sürü envanterini oluştururken diğer organik yumurta üreticilerinin istekleri doğrusunda planlaması yapıldığı takdirde sertifikalı organik yarka satışı yapmaktadır. Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz…