Hakkımızda
- Home
- Hakkımızda
KOR YUMURTA
Serüveni 1977 yılında kurucusu İsmail Kor’un Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Besleme Bölümü’nü kazanması ile başlayan Kor Yumurta; 42 yıllık tecrübe ile yumurta ve tavuk ürünlerinde uluslararası standartlarda üretimi hedefler.
Kurucumuzun lisans eğitimini alması ile 1981 yılında başlayan hikayemiz, 1985 yılında Yüksek lisans, 1990 yılında Doktora çalışmaları ile devam etmiş, özel sektörde hizmet verirken uzmanlık kariyeri ile birlikte aynı zamanda yürütmüştür. 1993-1995 yılları arasında Köy-Tur bölge Müdürü olarak çalışan İsmail Kor, bu serüveni 5 Nisan kararları ile 1996 yılında İzmir Karşıyaka’da Tavukçu İsmail adı ile 24 m2’lik dükkanda farklı bir boyuta taşımıştır. Eğitim hayatında biriktirdiği bilgi ve tecrübeleri ticari alana yansıtarak piliç eti ve yumurta sektörüne giriş yapan İsmail Kor; bu süreçte çok ciddi bir müşteri portföyü oluşturmuş, aynı zamanda sektör başarısını sağlamlaştırmıştır. Piliç eti ve yumurta satışı konusunda uzun süre hizmet sunan Tavukçu İsmail; kısa süre sonra Kemalpaşa Armutlu’da bir tavuk çiftliği kurarak sektörde daha ciddi yatırımlar gerçekleştirmiştir.
Kor Yumurta markasının doğuşuna da zemin hazırlayan bu çiftliğin kuruluşu ülkemizdeki organik tavuk ve organik yumurta ihtiyacına cevap vermede önemli rol oynamıştır. Üretim kapasitesini günden güne arttırırken kalite ve standartlarından ödün vermeyen markamız Türkiye’nin en önemli market zincirlerinin öncelikli tercihi olmayı başarmıştır.
Ulusal başarılarını 2015 yılında uluslararası seviyeye taşımayı başaran Kor Yumurta Belçika merkezli International Taste & Quality Institute tarafından Organik Yumurta alanında ödül alarak Türkiye’nin bu alandaki gurur kaynağı olmuştur. Bahse konu ödülü kazanmayı başaran ilk ve tek marka olarak Kor Yumurta; İzmir’deki modern üretim tesislerinde besin değeri yüksek ürünlerle başarılarını sürdürmeye devam etmektedir.
Yumurtaya artı değer kazandırma adına yumurtayı önce pastörize edip daha sonra toz formuna çevirerek raf ömrünü 2 yıla çıkarmayı başarmıştır. Elde edilen yumurta tozlarından ülkemizde ilk kez sporcu besin içeçekleri, protein barlar ve proteinli cipsler, kalsiyum ve kollejen takviyelerini tüketicilerin beğenisine sunmuştur.